Kredītņēmēj- līgumus var nepildīt!!!

AS „Swedbank” vadība un pārstāvji kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija (turpmāk tekstā FKTK) uzskata līgumsaistību nepildīšanu, klienta naudas ieturēšanu un atgriešanu sev vēlamā laikā par normu! Kā arī par finanšu līdzekļu izmantošanu nav jāmaksā!


2006. gada 7.decembrī pircējs un pārdevējs noslēdza darījuma konta līgumu ar Hansabanku (Swedbank). Pēc līguma nosacījumiem, bankai darījumu kontā ieskaitītā nauda bija vai nu jāpārskaita pārdevējam vai jāatgriež pircējam līdz 2006. gada 31.janvārim (lūdzu pievērst uzmanību datumam). Tikai 2008. gada 17.decembrī banka nolēma, ka tai jāpilda līguma punkts Nr. 4.1.3. un atgrieza naudu pircējam, tādā veidā pārvaldot klientu finanšu līdzekļus divus gadus bez klienta piekrišanas. Līdz šim brīdim banka nav atvainojusies, kur nu vēl atgriezusi 150 Ls (darījuma konta atvēršanas izmaksas) par nekvalitatīvu pakalpojuma sniegšanu, nemaz nerunājot par jebkādiem maksājumiem par finanšu līdzekļu izmantošanu (tādā veidā gūstot peļņu) un zaudējumu radīšanu. Viskuriozākais, ka AS „Swedbank” valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis atbildes vēstulē norāda, ka „Swedbank katru jautājumu un klienta pretenziju risina, ievērojot savstarpēji panāktās vienošanās, līgumus un spēkā esošos normatīvos aktus, par pamatu ņemot gan abpusēju izdevīgumu, sadarbību, attīstību, kā arī Swedbank vērtības”. Šķiet, ka Swedbank vērtība tomēr ir līguma nepildīšana!

Mūsu valsts labi atalgotie finanšu uzraugi, FKTK priekšsēdētājas Irēnas Krūmanes personā, pat neiedziļinās lietā un atbild, ka banka var nepildīt līguma saistības, ja viņi tā uzskata par pareizu esam. Vēl vairāk žēl, ka FKTK, neiedziļinoties lietas būtībā, aicina risināt jautājumu tiesas ceļā, lai gan mēs visi zinām, ka tiesvedība var ilgt pat vairākus gadus, prasības pieteicējam ir jāmaksā tiesai par lietas izskatīšanu, kā arī jāalgo juristi. Tiek ierosināts tērēt papildus finanšu līdzekļus, lai valsts iedzīvotājs panāktu skaidri redzamu taisnību. Tā vien šķiet, ka ir viens likums Latvijas uzņēmumiem un iedzīvotājiem, kad bankas strikti prasa izpildīt uzņemtās kredītsaistības, un cits, kad pašām bankām jāpilda savas saistības. Mūsu valstī tiek darīts viss, lai aizsargātu bankas, un nekas, lai aizsargātu uzņēmumus, kas rada darba vietas, darba ņēmējus un nodokļu maksātājus! Pēc valsts rīcības ir absolūti saprotams, kādēļ simti tūkstoši Latvijas iedzīvotāju strādā ārvalstīs un tur maksā nodokļus!

Kredītņēmēji, sarunā ar Swedbank atgādiniet, ka pēc tās pārstāvju uzskatiem, līguma saistību nepildīšana ir vērtība, naudu var atgriezt, kad vien vēlas, kā arī par finanšu līdzekļu izmantošanu var nemaksāt!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru