VID – līdz pēdējam nodokļu maksātājam!

         Mēs dzīvojam valstī, kurā, atverot avīzi, uzzinām, cik slikta un neveiksmīga tā ir. Puse mūsu valsts nākotnes - mūsu jaunieši -  nolēmuši pamest to! Jau gadiem cīnāmies ar birokrātu korupciju, labi zinot, ka, neapkarojot politisko korupciju, nekas valstī nemainīsies. Valstī, kur vēl aizvien ar VDK metodēm tiek nomelnoti aktīvākie pilsoņi kā, piem., Repše, Auders u.t.t. Pedofilijas skandāls un daudzi citi, pats arī esmu izjutis VDK iedarbību.
Kopš valsts dibināšanas mēs imitējam tautsaimniecības attīstību, nevis, aktīvi atbalstot to, iegūstam lielāku nodokļu masu. Mūsu skolas aizvien vēl sagatavo speciālistus, tērējot miljonus, pat īsti nezinot, vai šādi speciālisti būs tautsaimniecībai vajadzīgi. Aizvien vienīgais mūsu valsts veiktais mārketings ir negatīvā informācija par Latviju pasaulē. Aizvien politika pie mums ir uzņēmējdarbība ar augstu peļņas procentu.
Aicinu mainīt attieksmi ikkatrā no mums, saprotot, ka tikai mūsu rīcība nosaka valsts nākotni un neviens cits mūsu vietā to neizdarīs!
Aicinu valsts ierēdņus izprast, ka valsts nav tikai vieta, kur saņemt algu. Valsts sastāv no uzņēmīgiem cilvēkiem, kas tai nodrošina nodokļus, no kuriem arī veidojas algas. Uzņēmējs nav potenciāls zaglis, bet gan cilvēks, kas nodrošina izaugsmi un nodokļus.
It īpaši lūdzu VID nepārprast rūpes par valsti, baidoties zaudēt darbu, pārspīlēti pildīt savus pienākumus, it kā aizstāvot valsts intereses, bet faktiski iznīcinot jebkuru vēlmi veikt uzņēmējdarbību mūsu valstī un maksāt nodokļus – tā tiek grauta mūsu uzņēmējdarbības vide! Izbeidziet ņirgāties par uzņēmējiem, mēnešiem veicot un atliekot pārbaudes jautājumus par pārmaksātajiem nodokļiem, īpaši, ja šodien šie līdzekļi ir sevišķi svarīgi! Uzņēmējam, aizņemoties naudu, jāmaksā procenti, bet valsts par šīs naudas izmantošanu nemaksā ne simto daļu procenta. Uzņēmēji ir tie, kas no šīs naudas rada virsvērtību, darba vietas un nodokļus. Beidziet ņirgāties par uzņēmējiem, finanšu policijā ierosinot bezjēdzīgas pārbaudes un aizkavējot nodokļu atgriešanu, pēc principa - dodiet mums uzņēmumu, lietu mēs izkārtosim! Beidziet uzlikt absolūti nepamatotas, it kā likumīgas soda naudas, kuras atņem jebkādus apgrozāmos līdzekļus uzņēmējiem un viņu uzņēmumus tuvina maksātnespējai! Beidziet nepamatoti turēt arestētus uzņēmumu kontus, tā liedzot tiem nodarboties ar uzņēmējdarbību!
Uzņēmuma valdes locekļi atbild ar savu mantu par saviem lēmumiem, atšķirībā no ierēdņiem, kuri nenes materiālu atbildību.
Attieksimies pret savu darbu valstiski, nevis bailēs zaudēt darba vietu veiksim pārspīlētas likumīgas darbības, kas iznīcina uzņēmējdarbības vidi Latvijā!


Ar cieņu,
Valdis Kalnozols

2 komentāri:

  1. Zinu, ka Valdis ir ļoti pieredzējis uzņēmējs, esmu pārliecināts, ka daudzus procesus viņš spēj novērtēt daudz objektīvāk par cilvēkiem, kuri dzīvo "parastu" ikdienu.. novēlu veiksmi!

    AtbildētDzēst
  2. Benjamiņa kungs pārsniedza viņu prasības, lai palīdzētu man ar aizdevumu, kuru es izmantoju, lai paplašinātu savu aptieku biznesu. Viņi bija draudzīgi, profesionāli un absolūti dārgakmeņi, ar kuriem strādāt. Es ieteiktu ikvienam, kurš meklē aizdevumu, sazināties. Lfdsloans@outlook.com.WhatsApp ... + 19893943740.

    AtbildētDzēst